Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Връзката между коронавируса и данъчните складове е в дисциплината.

Така отговори министърът на правосъдието Данаил Кирилов на въпрос в ефира на бТВ - защо чрез нови законови промени, уж отнасящи се към кризата с коронавируса, се "пипа" Законът за акцизите и данъчните складове.

"Трябва да имаме дисциплина, както в социалното общуване, така и в изпълнение на нормативните предписания, така и при фискалната дисциплина - изведе логиката Кирилов. - Държавата следва максимално да положи усилия да си обезпечи приходите от данъци, такси и акцизи."

По отношение на контрола и движението на акцизни стоки, това бил процес, който не започва сега. А в конкретните предложения Кирилов вижда „една финална фаза на завършване на контрола по отношение на акцизната търговия“.

Той призна, че неясно защо от „Лукойл“ днес му пратили писмо – близо 9 страници, но... „както и да е, това не е в компетентността на министъра на правосъдието".

Кирилов подчерта, че за новите промени (в Закона за здравето, б.р.) не било длъжно да има предварителна оценка на въздействие и обществено обсъждане. Това произтичало от самия Закон за нормативните актове.

"Но въпреки това ние винаги обявяваме възможно най-изчерпателно намеренията, с оглед обществото предварително да знае. Както и да може във формата на медийно обсъждане да се коментират основните проблеми в тази връзка", защити той закона.

Все пак - дори и в досегашния "извънреден" закон 3/4 от мерките уреждали права, а не ограничения за гражданите, казва Кирилов.

И за финал Кирилов беше може би не съвсем скромен, но пък справедлив:

"Този път успяхме да действаме предварително, превантивно и не стигнахме дотам - да имаме съществени ограничения на правата и свободите на личността в България."

С новите нормативни промени се давало на здравния министър да налага лесно и бързо само 3 мерки - носене на маски, дезинфекция и "такива, касаещи отстоянията".

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.