Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Испанската полиция арестува в Барселона мароканец, който има връзки с групировката "Ислямска държава" и се смята, че е планирал нападение, предаде Ройтерс.

Мъжът бе описан от полицията като силно радикализиран. Разследването срещу него е водено съвместно с мароканските сили за сигурност и със САЩ.

"Заподозреният е възнамерявал да извърши терористична атака, подробностите за която са неизвестни", каза днес полицията в комюнике.

Връзките му с ИДИЛ са от поне 4 години, макар че доскоро той не е демонстрирал отявлени признаци на радикализация. След като Испания наложи карантина на 14 март, интересът му към джихадизма се е възобновил.

Оттогава задържаният започнал да се врича във вярност към терористичната групировка и да изразява омразата си към Запада в социалните мрежи. Той също е правил тайни обиколки на града, като полицията смята, че е проучвал потенциални цели за нападение.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.