Легендарните музиканти от Queen с вокала Адам Ламбърт промениха текста на безсмъртното парче "We Are The Champions" и пуснаха видео с новата версия - в подкрепа и за благодарност в битката срещу COVID-19 на онези, които са на първа линия - начело с медиците. А песента е с променено заглавие и текст - обръщението вече е "Вие сте шампионите" (You Are The Champions). 

Видеото се появи в официалния канал на Queen в Youtube. Парчето е записано с мобилни телефони - от домовете на Брайън Мей, Роджър Тейлър и Ламбърт съответно в Лондон, Корнуол и Лос Анджелис. Платформата, през която е осъществен спонтанният запис, е Instagram, обясняват музикантите. 

После записът е миксиран и мастериран, за да бъде пуснат. А целта - подкрепа за Световната здравна огранизация и Солидарния фонд за битка с CODID-19. 

Queen с Ламбарт трябваше да отложат 27 концерта в Обединеното кралство и Европа от тазгодишно турне "Rhapsody tour" за догодина заради заразата. Но пандемията не ги спря да се събират виртуално в подкрепа на борбата с вируса по света. 

Идеята тръгва от Мей, чиято дъщеря е лекар и е на първа линия в Лондон.

"Както сме изпращали младите си мъже и жени в две световни войни, сега тези млади мъже и жени се борят за нас и рискуват живота си всеки ден", - казва Брайън Мей пред списание "Ролинг Стоун" - "Затова се появи тази песен. Тя е за всички онези шампиони, които работят, докато поставят живота си под риск". 

Затова и видеото е с кадри от целия свят - пусти улици, медици, вземане на проби, бебета с шлемове, актове на солидарност и помощ. 

"Не съм виждал децата и внуците си около 3 месеца", казва още Мей.

“Чувството на загуба на свободата и контрол върху собствения живот е доста болезнено. В някои дни си мисля, че съм добре и мога да се справя със ситуацията, в други дни съм доста обезкуражен", признава още музикантът.

А видеото наистина е разчувстващо - вижте и чуйте сами: