Освен шестомайския парад тази година коронавирусът ни лишава и от първомайското шествие на социалистите. За да компенсира обаче, БСП анонсира онлайн кампания с хаштаг #Работа и доходи. 

"Тази година БСП ще отбележи по различен начин 1 май - Ден на труда и работническата солидарност, празник на вестник "Дума" и левия печат", обяви лидерката Корнелия Нинова в профила си във Facebook.

И разясни, че денят хем е празничен, хем е ден за протест:

"В кампанията ще се включат Националният съвет на БСП, народните представители, всички структури на БСП от цялата страна и всеки, който счита, че 1 май е ден за празник, но и ден за протест."

А ето и какво се изисква от участниците:

"С качване на своя снимка или снимка от първомайско шествие и послание всеки може да изрази позиция в защита на сигурни доходи, солидарност и социална справедливост или протест срещу нарушаването на човешките и трудовитe права. Споделете ваша лична история, свързана с работата и доходите ви."

"В условията на пандемия от БСП се обръщаме към всички да бъдем отново заедно, да бъдем силни и да защитим правата на трудещите се хора!", написа още Нинова.