Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Европейската комисия обяви днес финансова помощ от 3,3 милиарда евро за страните от Западните Балкани.

Тя трябва да им помогне да посрещнат непосредствените здравни и хуманитарни нужди в условията на корона кризата и да се справят със социално-икономическите ѝ последствия.

Помощта идва по-малко от седмица преди поредната среща на върха ЕС-Западни Балкани, която ще се състои по видеоконферентна връзка заради ограниченията, свързани с пандемията.

Пакетът включва пренасочена предприсъединителна помощ на стойност 38 милиона евро в непосредствена подкрепа на здравния сектор; 398 милиона евро за социалноикономическо възстановяване; 455 милиона евро за "икономическо реактивиране" съвместно с международните финансови институции и две програми от 750 милиона евро и 1,7 милиарда евро от Европейската инвестиционна банка.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.