Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

В даден парк, който ще бъде отворен в часовия диапазон, се създава една организация откъде може да се влиза, откъде може да се излиза, на какво разстояние, каква да е посоката на движение, за да няма струпване. В повечето паркове ще има доброволци, ще има охранителни фирми и ще има полицаи, които евентуално - евентуално! - ще окажат съдействие на тези доброволци при някоя конфликтна ситуация.

Така коментира тази сутрин пред БНТ главният секретар на МВР Ивайло Иванов разхлабването на забраната за посещения на паркове и градинки.

Ако някой очаква, че ще има полицай на всяка алея, не е това идеята, поясни той.

Иванов каза, че организацията основно лежи на гърба на кметовете на общини, но е разпоредено на шефовете на областни дирекции на МВР да оказват съдействие. 

Децата си искат своето - да, това е едно добро решение. Но аз, честно казано, леко с притеснение приемам това разхлабване на мерките, защото като човек, който всекидневно следи как се спазват мерките, трябва да ви кажа, че при нас нещата не са много добре, коментира още главният секретар.

 Гражданите, които не спазват правилата, могат да получат административни санкции, напомни Иванов.

Който е бил престъпник  - винаги ще си остане престъпник. 

Така пък Иванов коментира опасенията, че след извънредното положение ще има рисков контингент, останал без препитание, и престъпността отново ще избухне.

На въпрос - превръщат ли се футболните агитки в наказателни отряди, той не се съграси: "Не бих казал."

Въпреки трагедията с Милен Цветков той отбеляза, че ПТП драстично намаляват - статистически на този Великден имаме двама загинали, преди 4 години имаме 14.

Според главния секретар има задръствания по КПП-тата край София, тъй като хората са безотговорни и продължават да пътуват въпреки забраната.

Не мога просто да разбера - при условие че знаят, че не трябва да се пътува... 

"Ако нямаше контролно-пропускателен пункт, никога нямаше да има задръстване" - отговори той на въпрос защо така се получава, че има задръствания на въпросните КПП. 

Има такива хора, които лъжат, заключи Ивайло Иванов.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.