Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Със заповед министърът на здравеопазването Кирил Ананиев облекчи режима на посещение на градските паркове, съобщи министерството.

Както бе обявено по-рано днес от кметицата на София Йорданка Фандъкова, деца до 12 години, придружавани от родител и/или членове на семейството, но не повече от двама възрастни, ще мога от утре да се разхождат в "градски паркове и градини" от 9,30 до 18,30 ч. всеки ден. 

Собствениците на кучета пък - преди и след този часови диапазон. 

В заповедта на Ананиев обаче липсва разрешението на Фандъкова извън диапазона за децата в парка да ходят и хора, спортуващи индивидуално.

От министерство на здравеопазването уточниха, че подточка II, която възлага на кметовете на общините да създадат организация за прилагането на горните мерки, също позволява на Фандъкова да позволи индивидуалния спорт в София.

Ананиев още подчертава като задължителни носенето на предпазни маски, спазването на физическа дистанция от 2,5 метра, влизането в и излизане от парковете и градските градини през обозначените за целта места, както и придвижването по обозначените маршрути.

"Гражданите трябва да избягват контакт с повърхности, в т.ч. сядане на пейки и тревни площи, както и да съблюдават всички противоепидемични мерки и указания на лицата, изпълняващи служебните си правомощия", пише още в заповедта.

И се подчертава, че остава в сила забраната за посещения на спортни и детски площадки и съоръжения на открити и закрити обществени места.

Ето и пълната заповед на Ананиев:

Коментари

Обява:

Моите пораснаха.... търся да осиновя дете до 12 г или наемане под наем!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.