По време на ежедневния сутрешен брифинг на оперативния щаб генерал Венцислав Мутафчийски обяви, че в неделя ще бъде проведен експертимент, който ще покаже дали ще отворят парковете за разходка на родители с малки деца.

"В неделя ще се проведе учение или експеримент, при който ще се създаде организация за посещение на паркове. Ще се извърши наблюдение дали това нещо се спазва. Искрено се надяваме, че хората ще спазват физическата дистанция и ще стане възможно да могат да се разхождат в парковете", обяви той. "Нашата препоръка ще бъде градоначалниците във всеки град да определят реда и подробностите по посещението на такива места", допълни той. „Тази сутрин четох, че в Австралия отново са забранени плажовете, защото се оказва, че се спазват мерките за физическа дистанция известно време, след което има нарушения и съответно властите взимат мерки".

Заразените за последното денонощие са достигнали 1234 на брой. Новите диагностицирани за последното денонощие са 63. Това е ръст с 5,4 процента.

Това обяви геренал Венцислав Мутафчийски по време на сутрешния брифинг на оперативния щаб. 

Починалите за последните 24 часа са двама с придружаващи заболявания - мъж на 95 и жена на 73 години.

Най-много от новоинфектираните са от Плевен - 19, като 7 от тях са от завод "Мизия". На второ място е София с 16 случая, на трето е Видин - 7.

За последното денонощие има 2 нови диагностицирани с COVID-19 деца - момче на 4 години от Плевен и момиче на 12-годишна възраст от София. И двете деца са в добро състояние.

Общият брой на заразените медици е 135 (11 процента от всичките случаи). За последното денонощие новите инфектирани са 6. В болници са поставени общо 295 души, като спешните случаи са 41 на брой. 

Очаквайте подробности.