Стотици хора демонстрираха в Южна Русия срещу комендантския час, въведен заради пандемията от коронавируса, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Във Владикавказ, столицата на Република Северна Осетия в Севернокавказкия регион, много от участниците обвиняваха властите в липса на прозрачност в борбата с вируса и недоволстваха, че губят работата си, съобщиха местни медии.

Според неправителствената организация "ОВД-инфо" е имало няколко ареста. Полицията е използвала и палки, посочи организацията.
Броят на участниците в неразрешения протест се оценява на до 1500.

Недоволството на хората беше насочено основно срещу регионалното правителство. Президентът на републиката Вячеслав Битаров бе освиркан от демонстрантите, след като се появи за кратко, се посочва в съобщенията.

Той от своя страна защити действията си относно коронавирусната криза.

"Да си останем у дома е единственият начин да се борим с вируса", каза Битаров. "Не съм измислил аз това заболяване", добави той.

Броят на коронавирусните инфекции в Русия расте бързо, отбелязва ДПА.

Вчера той нарасна с над 4200 до около 47 100 случая за цяла Русия. По официални данни дотук са починали 405 души, заразени с вируса.

Според властите 3440 души са оздравели.

В Москва за денонощие са починали още 29 пациенти с коронавирус и съпътстващи заболявания, те са на възраст между 31 и 94 години, съобщи снощи местният оперативен щаб за борба с вируса, цитиран от ТАСС. С това общият брой на смъртните случаи в столицата става 233.

Руският президент Владимир Путин заяви, че пикът на епидемията тепърва предстои, но посочи, че вирусът вече не е в състояние да се разпространява толкова бързо.

"Това обаче не бива по никакъв начин да ни успокоява", каза Путин.