Китай увеличи реалния брой на смъртните случаи от коронавирус в Ухан с 1290. След преизчисляването починалите от COVID-19 в китайския град вече са 3869. Има промяна и в броя на заразените - те са вече с 325 повече и достигат 50 333 (около две трети от всичките инфектирани в Китай).

По-рано през месеца властите в Ухан вдигнаха блокадата, която бе парализирала града в продължение на повече от 2 месеца. Мерките обаче не успяха да задържат вируса в рамките на Китай - в световен мащаб над 2 милиона са заразените, а жертвите са повече от 137 000.

Анонимен източник на агенция "Синхуа" от седалището в Ухан за борба срещу коронавируса, цитиран от "Скай Нюз", обясни, че в началото на епидемията "поради невъзможността да се осъществи прием и лечение, няколко медицински институции не са успели да се свържат на време със системата за превенция и контрол на заболяването, докато болниците са били заляти от пациенти". 

"В резултат на това има закъсняло, пропуснато и погрешно докладване", сподели официалното лице.

Китай продължава да отрича обвиненията, че се е опитвала да прикрие избухването на епидемията през декември, което влоши отношенията ѝ със САЩ.