Българската федерация по баскетбол прекрати окончателно първенството на Национална баскетболна лига за сезон 2019/2020 г. Решението беше взето по време на днешното видеоконферентно заседание на управителния съвет.

В срещата взеха участие всичките десетима членове. Прекратяването на шампионата на НБЛ беше взето с 9 гласа „за“ и един “въздържал се”.

Единодушно беше решено да не бъде определено крайно класиране, шампион, медалисти и изпадащ. Хората от УС утвърдиха с 6 на 4 гласа ранглиста за участие в европейските клубни турнири, която съответства на крайното класиране.

С шест гласа „за“, един „въздържал се" и трима "против" управата взе решение да се търси вариант за продължаване на държавните първенства „А“ група - мъже и жени, за сезон 2019/2020 г.

Беше взето единодушно решение държавните първенства за подрастващи да бъдат завършени преди следващия сезон, ако епидемиологичната обстановка в страната го позволява.

Баскетболът е вторият голям колективен спорт в България - след волейбола, който прекратява шампионата. Остава футболът, за който повече яснота ще има идната седмица.