"За мен е удоволствие да открия изложбата за информационната епоха в Музея на науката и се надявам хората да получат удоволствие, като я посетят."

Това гласи първата публикация в туитър на британската кралица Елизабет II, предаде Би Би Си. Тя я пусна в @BritishMonarchy - профила на Бъкингамския дворец в социалния микроблог.

Кралицата откри тази сутрин в Лондон експозиция, посветена на инфомационната епоха. Целта на проекта е посетителите да направят своеобразно пътешествие в историята на съвременните комуникации, като се започне от телеграфа и се свърши със смартфона.

В музея е изложена част от първия трансатлантически кабел, свързал Европа и Северна Америка. Там са също оборудването за първото радиопредаване на Би Би Си през 1922 г., както и компютърът на сър Тим Бърнърс-Лий  NeXT, хостнал първия интернет сайт.

Предвидени са и интерактивни забавления.

Посетителят може да си конструира мобилна телефонна мрежа. Той може да види с очите си какво се случва, когато кликне на някоя връзка в интернет. Човек може да влезе и в ролята на оператор на телефонна централа със слушалки от 50-те години.