УЕФА наложи доста интересни наказания за прекратената в края на първото полувреме европейска квалификацчия между Сърбия и Албания в Белград. Дисциплинарната комисия на централата присъжда служебно 3:0 за "плавите", но и отнема три точки от актива им. Така все едно двубоят не се е играл. 

Двете федерации са глобени с по 100 000 евро. Освен това Сърбия ще играе предстоящите си две домакински срещи без публика. В рамките на пет дни УЕФА ще предостави на двете федерации обяснения за "присъдата" си. След това те ще имат три дни, за да решат дали да обжалват. Още в първите минути след обявяване на санкциите в западната съседка обявиха, че най-вероятно ще апелират срещу наказанието, защото са доста по-потърпевши от албанците.

Срещата се игра миналия вторник на стадиона на "Партизан" и съдията Мартин Аткинсън я спря в 41-ата минута, когато на терена нахлуха фенове и почнаха да бият футболисти на гостите. Дотам се стигна, след като над терена прелетя радиоуправляем дрон със знамето на Велика Албания. Стефан Митрович от домакините го свали, което отприщи емоции и ексцесии.

В съблекалнята на гостите е предложено мачът да продължи без публика или на следващия ден, но те са отказали.