Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Със 186 по-малко са тежките пътнотранспортни произшествия (ПТП) в страната за времето на обявеното извънредно положение (от 14 март до 7 април) в сравнение със същия период на миналата година.

Това става ясно от съвместен анализ за периода на „Пътна полиция“ и Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“ (ДАБДП), цитиран от dariknews.bg.

Макар че трафикът е намалял в пъти заради ограничанията и призивите да се пътува само при неотложна нужда, всеки ден на територията на страната настъпват средно по 7 ПТП със загинали или ранени и повече от 30 само с материални щети (леки).

За тези дни живота си на пътя са загубили 20 човека, а ранените са повече от 230.

В съобщението се казва още, че въпреки допълнителните отговорности на КАТ около обезпечаването на КПП-тата на входовете и изходите на градовете, те продължават да упражняват ефективен контрол на пътя.

Само от началото на извънредното положение досега са наложени над 65 хил. наказателни постановления и фишове.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.