Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Демокрациите ще се справят и с този период на несигурност и ще излязат от него още по-силни."

Подобна увереност споделиха премиерът Бойко Борисов и американската посланичка Херо Мустафа при днешната си среща, става ясно от официалните съобщения за разговора между двамата.

„Настоящата ситуация изисква да бъдем единни, солидарни и да си помагаме. Така ще успеем да ограничим разпространението на COVID-19, ще бъдат предпазени изложените на риск граждани и ще бъдат излекувани повече болни, застигнати от новия вирус“, е цитиран българският премиер.

Основен акцент в разговора са били усилията, които България и САЩ (една от най-засегнатите от COVID-19 страни в света - бел. ред.) полагат в борбата с вируса.

„САЩ и България стоят рамо до рамо, както неотдавна отбеляза държавният секретар Помпео. Нашето стратегическо партньорство продължава с неотслабваща сила. Ние сме по-силни заедно“,  е заявила Херо Мустафа, съобщават от американското посолство.

По време на срещата Борисов и Мустафа са спазвали социална дистанция и правилата за безопасност като част от ангажимента им в подкрепа на ефективните мерки, предприети от правителството с цел ограничаване темповете на разпространение на заболяването в България.

Двамата са продължили и дискусиите по Стратегическото партньорство между САЩ и България, включващо засилване на общата сигурност и сътрудничество в областта на отбраната, както и укрепване на икономическите и енергийните връзки, става ясно от официалните съобщения за срещата.

Коментари

Емил Коцев's picture
Емил Коцев
Емил Коцев

Снимката с вързаните уста на

Снимката с вързаните уста на двамата левенти в борбата с корупцията е много показателна. Родния си го знаем, но другия навляк, защо говори за демокрация, след като се изпика на корупцията?

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.