Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Около 80 процента от гражданите на Руската федерация, които са заразени с новия коронавирус, са хора на възраст от 18 до 60 години, защото в тази група са най-големият брой хора, завърнали се от чужбина, предава БТА.

Това заяви днес Ана Попова - ръководителка на Роспотребнадзор - федералната служба за защита на правата на потребителите и благополучието на гражданите, в интервю по телевизия "Россия-1" ("Русия-1"), предаде ТАСС.

"Съотношението на хората, по-възрастни от 60 години, в днешната структура е от порядъка на 15 процента, около 5 на сто са деца, а 80 процента са от 18 до 60-годишни. И това не е защото те са по-изложени на заразата или защото някак се чувстват по-различно, отколкото в целия свят. А точно защото в групата хора на тази възраст има най-голям брой завърнали се от чужбина", посочи Попова.

Тя изтъкна, че всички върнали се от чужбина, ще бъдат подлагани на тестове, но в режим на изолация. 

Попова подчерта, че руският опит показва, въз основа на множество изследвания, че след самолетен полет рязко се променя състоянието на лигавиците и по тази причина, в момента, когато човек излиза от самолета, установяването на патогена е най-трудно. 

Затова пътникът трябва да бъде поставен в изолация и чак след това да бъде изследван.

Към днешна дата в Русия са регистрирани 5389 случаи на коронавирус. 355 души са оздравели. Голяма част от заразените са в Москва (3893). По данни на федералния оперативен щаб от днес по обяд, починалите са 45 души, посочва ТАСС.

Ключови думи

Коментари

 's picture

Petyo9

Причината е,

че много рядко руснаците прехвърлят 60-годишна възраст. Това беше и причината за масовите демонстрации срещу пенсионната реформа на Путин (в кулминацията - едновременно в над 90 руски града). Не защото е по-голяма отколкото в повечето европейски държави, а защото предвижданата възраст за пенсиониране се изравнява със средната продължителност на живота на руснаците. А като няма хора над 60, няма как някой над 60 да се зарази с коронавирус.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.