Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Не мислете за Великден и Цветница като за празници. Не е време за празници. Не правете регистрации в хотели. Не ходете на църковните служби, защото там ще се заразите. Стойте си в вкъщи! Не се събирайте! Не е редно, а не е и позволено".

Това заяви шефът на националния оперативен щан ген. Венцислав Мутафчийски по повод наближаващите големи християнски празници. Макар хотелите официално да са затворени - къщи за гости предлагат оферти за клиентите. Българската православна църква пък все така отказва да затвори храмовете.

Положителните проби за коронавирус у нас вече са 498, обяви още Мутафчийски.

Изследваните за последното денонощие са над 350. Новите случаи са 21. Сред тях и бебе на 1 година от Добрич, което е с ларингит, а родителите му са с доказан COVID-19.

Заразата вече е достигнала и до Враца. В София новите случаи са 8.

Излекуваните са 34, четирима са нови. От новозаразените 21 случая, в болница са 17 души.

В Бургас има 2 нови случая, като единият е мъж на 34 години от Несебър, който се е върнал от Банско на 1 април и жена на 33 години. В Пазарджик има 2 случая. Във Варна – една жена на 59 години, в Благоевград мъж на 57 години. Видин – мъж на 66 години.

За вчерашния ден от коронавируса са починали мъж на 83 години в Кюстендил и жена на 83 в Александровска болница.

Тази нощ мъж на 49 години е интубиран, след което, вследствие на сърдечна недостатъчност, е починал в 21.00 часа. По клинични белези има съмнения, че е бил заразен с коронавирус, но предстои това да бъде уточнено със сигурност.

"Няма практика да се заплащат пробите. Чудим се как да осчетоводим парите на депутатите, които си плащат", каза още Мутафчийски в отговор на оплаквания, че на хора са искани пари за тестове.

Коментари

Gotse Delchev's picture
Gotse Delchev
Gotse Delchev

Уважаеми г-н Генерал,

народът иска в комюникетата си да съобшавате общия брой тествани и с какви тестови, и тестванити през всички последни 24 часа. Нищо повече - светлина пред мрака! Епидемията е срещу всички българи, всичко трабва да се знае, нищо да не се крие. Добре е бройката тествания да се съобщава по окръзи. Ако някой оказва съпротива за тези данни, съобщете името му Поздравлание за добрата работа на Щабовете! Добре е Борисов да се изявява като Премиер, но не и като лекар, или лекар-епидемиолог.
 's picture

Питащият

Ще се проточи

За Велик ден ще са по-вече от 1000, а до края на месеца над 2 000 . И Гергьовден няма да има и 24 май .Епидемията ще затихне чак през юни
 's picture

:)

Тичат след вируса

Близките и контактните на заразени и починали не се тестват, не се карантинират. Не се проучва как заразените са хванали вируса. Хвърлят в ефира произволни сметки. Появяват се странични жертви - починалата от илеус, защото си е стояла вкъщи.Как да осчетоводяват тестове им е проблемът. С колко теста разполага БГ? На починалия мъж на 49 години, казвано ли е да си стои вкъщи? Той в каква статистика е? Хаос! Кои хотели нарушават разпоредбите? Журналисти, питайте, бе. Или ви е страх?
Емил Коцев's picture
Емил Коцев
Емил Коцев

Не ходи в църква!

Не ходи в църква! Помоли се вкъщи!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.