Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Най-големият дарител в страната е депутат от ДПС - г-н Делян Пеевски".

Това заяви депутатът от ДПС Йордан Цонев. Той коментира предложението на ГЕРБ за замразяване на депутатските заплати. Цонев изтъкна, че ако тези заплати бъдат замразени, те ще останат в бюджета на парламента и ще се върнат в бюджета на държавата. Докато чрез дарения депутатите ще дадат пари своевременно там,  където има нужда.

Според медийни публикации Пеевски е дарил около 2,2 млн. лв. в помощ на медиците срещу коронавируса.

Изказването на Цонев бе в рамките на дебата за промени в решението за работата на парламента по време на извънредното положение. Той каза, че депутатите от ДПС са 26, но са направили по-големи дарения от най-големите парламентарни групи. Цонев обаче не назова конкретни суми. Той изтъкна, че здравето на депутатите не е личен, а институционален въпрос, защото при определени обстоятелства парламентът дори може да спре да работи.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова попита как ще стане замразяването на заплатите, тъй като за това трябва да има промяна в правилника. 

"А след един месец като падне средната заплата, нашата висока ли ще стои? Къде е тук справедливостта", попита Нинова.

Тя допълни, че БСП е принципно против увеличаването на заплатите на всеки три месеца. И през годините е внасяла предложения този механизъм да отпадне, но те не са били подкрепяни от ГЕРБ.

Тома Биков (ГЕРБ) също изказа мнение, че след време заплатите трябва да бъдат замразени, защото тогава ще бъдат по-ниски.

Междувремнно от НФСБ съобщиха, че са взели решение депутатите на партията да дарят половината от заплатите си във фонда на здравното министерство срещу коронавируса.

Според новите правила за работа на парламента депутатите ще се регистрират един час преди заседание. Те ще гласуват 30 минути след края на дебатите, като ще го правят на групи. Целта е да няма струпване на депутати в залата и те да сядат през едно място. Докато текат дебатите, в залата ще присъстват само тези, които участват в тях.

Коментари

Формулата на депутатските

Формулата на депутатските заплати? Тя зависи от средномесечната заплата в страната. ТАКААААА! Сега когато през първото а и следващите тримесечия на 2020 при кризата заплатите в страната паднат, ЩЕ ПАДНАТ и депутатските заплати! Въпрос на математическа логика! Трябва да се запази формулата, за да се намалят заплатите им, а не да се замразяват!

Някой помни ли Медичите във

Някой помни ли Медичите във Флоренция? При чумавото време и размириците в средновековна Италия те влагат почти всичките си пари в РЕНЕСАНСА! Стотици хиляди златни флорини. Защото са образовани и културни.... разбират, че самоцелното имане на пари е НИЩО! Ars longa, vita brevis est. Това са го знаели и възрожденците ни - като Евлоги и Христо Георгиеви. Това го разбраха и мнозина от американските мултимилиардери и започнаха да финансират чрез фондациите си науката. Ние сме далееееч от това - тук царува келепира.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.