Официалният сайт на Асоциацията на професионалните тенисисти (ATP) посвещава водещ материал на дарението, което Григор Димитров направи на болница в родния си град Хасково - респиратори за справяне с пандемията от коронавируса.

Най-добрият ни тенисист огласи това в интервю за бТВ преди броени дни. 

Идвам от наистина малък град и никога не забравям откъде съм тръгнал, казва Димитров пред ATP. - Просто искам да помогна. През целия си живот съм играл за България. Все още имам български паспорт. Наистина оценявам хората там и цялата им подкрепа през годините. Това не е само начин да се отплатя на страната си, но и дълбоко ме докосва и ме кара да се чувствам жив.“

Григор се намира в луксозен комплекс насред пустинята в Калифорния, където го свари карантината - докато тренираше за първите "Мастърс" турнири за годината. Заедно с него е треньорът му Крис Гро. Подготовката продължава, но вече по друг начин. 

Той заявява, че постоянно поддържа контакт с близките си в България и следи ситуацията. Вярва, че сега повече отвсякога е важно светът да е обединен и да търси начини за взаимопомощ.

„Винаги съм бил в течение какво се случва в моята страна. Често забравяме кои са истинските герои в тези ситуации - всички лекари, хората, работещи на бензиностанции и в хранителни магазини, чистачи в болниците. Трябва да оценяваме това, а аз не мисля, че винаги правим най-доброто по този въпрос, дори в добрите времена“, добавя Григор.

Той възнамерява да продължи да дарява и в бъдеще. Казва, че има "бележки, разхвърляни навсякъде“, пълни с идеи, които се надява да осъществи.

„Вярвам, че ще имам правилните възможности, партньори и точната структура да реализирам нещата, които винаги съм искал да направя - независимо дали става въпрос за помощ в медицинската, образователната сфера или нещо друго. Просто знам, че има по-важни неща и не само искам да бъда част от тях, но и да посветя част от себе си", завършва бившият № 3 в света.