В понеделник ще блокираме централата на ДПС и няма да допуснем Александър Методиев да положи клетва като народен представител, заяви пред Клуб Z кметът на Кюстендил Петър Паунов.  Известният като Бат Сали политик стана депутат от този регион, въпреки че там за движението са гласували едва 800 души. Преразпределението на гласовете от Турция обаче прати Методиев в 43-ото Народно събрание.

Той добави и че още същия ден в парламента ще бъде внесено искане за промяна на избирателната система.

Бат Сали е кръпка, която няма място в българския парламент. Този човек е получил всичко 38 преференции и е на пето място дори в собствената си листа на ДПС. С толкова гласове не можеш да станеш общински съветник в Трекляно, а той ще ми става народен представител, аргументира се Паунов.

Според кмета хората в Кюстендил, а и в цяла България няма как да приемат аномалиите с разпределението на гласовете.

Няма да се откажем, докато няма мажоритарна система и докато този мандат не бъде оттеглен. Нищо не пречи парламентът да остане с 239 депутати, категоричен бе Паунов.

Според него въпреки че лидерът на ДПС Лютви Местан е проявил разбиране по темата, то без оттегляне на Методиев няма как страстите да се успокоят.

От движението говорят за това колко милеят за изборното законодателство, но гледахме достатъчно репортажи за недопустима агитация на турски език. Явно в ДПС използват двойни стандарти, каза още кюстендилският кмет.