Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Китайската промишленост се е възстановила през март, когато властите смекчиха мерките срещу разпространението на COVID-19 и позволиха на заводите отново да заработят, информира Асошиейтед прес, цитиран от БТА.

Въпреки това обаче браншовата организация предупреждава, че пред пълното възстановяване на икономиката все още има предизвикателства.

Индексът на мениджърите по доставките на китайската статистическа служба и на китайската федерация по логистика и доставки е нараснал до 52 пункта след рекордния февруарски минимум от 35,7 пункта по 100-пунктовата скала. Стойността от 50 пункта е прагът, който разделя растеж от спад.

Федерацията и експерти от частния сектор обаче предупреждават, че икономиката все още е изправена пред предизвикателства, докато производителите възстановяват снабдителните вериги, а властите се опитват да предотвратят ново разпространение на коронавируса със завръщането на служителите по работните им места.

Най-ниската точка е зад гърба ни, но все още не е време да празнуваме, предупреждава Лари Ху от Макуори кепитъл (Maquerie Capital).

Според експерта икономиката е изправена пред евентуални предизвикателства, включително втора вълна на епидемията, възможна световна рецесия и финансов шок заради срива в цените на петрола.

Блокирането на китайската икономика разпрати шокови вълни по целия свят, засегна азиатските страни, осигуряващи доставки на компоненти и суровини за китайските заводи, и предизвика сериозни затруднения за морските товарни превози, авиацията и други сектори.

Властите обявиха, че сектори, в които доминират държавните предприятия като стоманодобива, са близо до нормалните производствени равнища, но автомобилостроенето и други браншове с преобладаващо частни играчи все още работят при по-ниска натовареност от обичайната. Степента на възстановяването им ще зависи от скоростта, с която може да се възстановят веригите им за доставки.

Най-новите данни не указват, че икономическата активност се е възстановила напълно, отбелязва федерацията по логистика и доставки.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.