Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Футболистите на "Барселона" са приели намаляването на заплатите си със 70 процента заради карантината, обяви капитанът на отбора Лионел Меси в изявление, публикувано на страниците му в социалните мрежи. Много от водешите играчи споделиха същия текст.

Отделно от това те заделят допълнителни средства, за да подпомогнат служителите на клуба да получават пълния размер на месечните си възнаграждения.

Мерките важат докато първенствата и турнирите са спрени заради COVID-19. Отделно от това Меси не пропуска да "захапе" клубни шефове. Той заявява, че играчите поначало са били готови да подпомогнат клуба, не е трябвало да бъдат притискани, чрез насочване на вниманието върху тях.

"Преди всичко искаме да изтъкнем, че нашето желание винаги е било да се приложи намаляване на заплатите ни, защото разбираме отлично, че става въпрос за извънредна ситуация и като играчи винаги сме помагали на клуба, когато сме били молени, гласи текста на Меси и компания. - Също така много пъти сме го правили самоинициативно в моменти, в които вярваме, че е необходимо и важно.

Не спира да ни изненадва това, че в клуба има хора, които се опитват да ни поставят под лупа и под напрежение, за да направим нещо, което всички сме наясно, че ще направим. Не говорихме досега, защото важното за нас беше да намерим решения, които да помогнат на клуба, както и на тези, които са най-ощетени в тази ситуация. 

Дойде моментът да обявя, че освен намаляването на нашите заплати със 70% по време на извънредното положение, ще направим дарения, за да може служителите в клуба да взимат 100 процента от заплатите си през това време."

През миналата седмица "Барселона" обяви, че се възползва от регулацията ERTE, която позволява на фирмите в Испания временно да освобождават служители и да намаляват заплатите им в условия на извънредно положение. Малко преди това стана ясно, че клубът води преговори с футболистите, които не били единодушни колко могат да пожертват.

И преди кризата заради COVID-19 прехвърчаха искри между Меси и директора Ерик Абидал. Французинът обяви в интервю, че треньорът Ернесто Валверде е бил уволнен, тъй като вече не се ползвал вече с доверие от играчите.

Отново с пост в социалните мрежи Лео отвърна, че шефовете на клуба трябва да поемат отговорност за решенията си, а не да прехвърлят отговорността на друг.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.