Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Очаква се днес всички училища на територията на София да обявят свободните си места за прием в първи клас за следващата учебна година. А на интернет страниците си учебните заведения ще публикуват и начина, по който ще се кандидатства - с електронна система на училището или чрез имейл.

От 21 април до 21 май родителите трябва да подадат заявленията в съответните училища, като могат да направят това и по електронен път. Заявлението, попълнено и изпратено на електронната поща на учебното заведение или друга електронна система, ще бъде въведено във входящия дневник на училището.

Родителят на имейл ще получи входящ номер на документа, обясни директорът на Дирекция "Образование" в Столичната община Мария Минчева пред БНР.

„За тази година ще действат правилата и редът, по които са се приемали децата през миналата година, т. е. няма промени в приема в първи клас“, каза тя.

Водещ принцип при приема продължава да бъде уседналостта.

„В районите са добавени единствено нововъведени административни адреси и са премахнати закрити такива“, добави Минчева.

Първото класиране ще се извърши на 1 юни в 17 часа.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.