Жертвите от атенатат в Кабул, при който беше взривена бомба в сикхски храм, са поне 25 души, преде Франс прес. Това съобщи говорителят на Министерството на вътрешните работи на Афганистан Тарик Ариан.

Неидентифицирани въоръжени мъже и атентатори самоубийци атакуваха сикхски религиозен център в Кабул в сряда, като се смята, че до 200 души са били вътре, предаде Ройтерс.

Силите за сигурност на Афганистан са блокирали зоната и са убили поне двама от нападателите, сподели говорителят на вътрешното министерство Тарик Ариан пред журналисти.

"Мнозинството от хората бяха спасени, за съжаление има и смъртни случаи", заяви той, като допълни, че ще отнеме време, преди да се обезопаси зоната.

Все още не се знае истинската бройка на нападателите.

Говорител на здравното министерство обяви, че едно дете е убито и 15 души са ранени, но допълни, че броят на загиналите може да се увеличи.

Сикхите и преди са били обект на атаки от страна на ислямисти в Южна Азия. Говорител на талибаните обаче отрече отговорност за нападението.

Депутат, който представлява малката общност на сикхите в парламента, сподели по-рано, че от източници е разбрал за поне четирима загинали.

Според него е имало трима атентатори с бомби.