Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Лидерите от Групата на 20-те големи икономики ще участват във видеоконференция в четвъртък, за да обсъдят пандемията от новия коронавирус, предаде Ройтерс, на фона на критики, че групата бавно реагира на глобалната криза.

Министрите на финансите на Г-20 и централните банкери се споразумяха по време на отделна видеоконференция в понеделник за разработване на план за действие в отговор на пандемията, която според Международния валутен фонд (МВФ)ще предизвика глобална рецесия. 

Австралийският министър на финансите Джош Фрайденбърг каза, че около 80 държави са поискали финансова подкрепа от МВФ.

"Очакванията са глобалният растеж да бъде отрицателен през тази година", каза той. „Всички правителства се съгласиха, че са необходими координирани глобални фискални действия, включително осигуряване на повишена ликвидност на финансовите пазари... Има истинско чувство за неотложност, което се отразява в освобождаването на големите икономически пакети за подкрепа". 

Срещата на върха, свикана от тазгодишния председател на Г-20, Саудитска Арабия, ще бъде усложнена от ценовата война, която тя води в Русия в международната търговия със суров петрол и нарастващото напрежение между САЩ и Китай  заради произхода на вируса.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.