Част от столичния градски транспорт ще бъде с удължено работно време довечера заради мача "Лудогорец" - "Базел" от  Шампионската лига, съобщиха от Центъра за градска мобилност.

Влакчетата в метрото ще се движат до 01.00 ч. след полунощ, както и тролей номер 2, трамваи с номера 10, 12 и 18 и автобуси с номера 76, 94, 280 и 604. 

Въвежда се временна организация на движението около националния стадион ”Васил Левски”. 

От МВР вече съобщиха, че са предприети всички необходими мерки за охрана на обществения ред в столицата във връзка с предстоящата футболна среща.

С грижата за обществения ред  в зоната около стадиона са ангажирани около 300 от служителите на МВР, а по цялата територия на София - около 450 униформени. В района на храм-паметника „Св. Александър Невски” ще бъде обособена зона, където ще  могат да паркират привържениците на гостуващия отбор след пристигането им в София.

Ще бъде създадена организация за безпроблемно придвижване на зрителите за и от стадиона. На изградените контролно-пропускателни пунктове полицейски служители ще проверяват за носене на забранени предмети и вещи.

За да бъде избегнато струпване на входовете, вратите на стадиона ще бъдат отворени в 19.30 часа.