Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

СТРАСБУРГ

Председателят на новата Европейска комисия Жан-Клод Юнкер обеща пред Европейския парламент да въведе гъвкавост в прилагането на строгите финансови правила на ЕС и да засили политиките за инвестиции и заетост.

"Искам Европа да си върне тройното А. Искам обаче Европа да има и социално тройно А. То е толкова важно, колкото финансовото тройно А", каза Юнкер в дебата, който предшества пленарното гласуване за съставената от него комисия.

Тройното А е най-високата оценка за платежоспосбността (кредитен рейтинг) на държава или компания, от която зависи цената на кредита, която те получават от международните финансови пазари. 

В годините на кризата водещи европейски икономики като Франция, Италия и Белгия изгубиха тройното си А, докато рейтингите на най-тежко задлъжнелите държави като Гърция паднаха до най-ниските нива.

Връщането на доверието на финансовите пазари изискваше от Европа болезнени реформи. Сегашната комисия начело с Жозе Барозу беше често критикувана, че не уравновесява политиката на бюджетна строгост с мерки за стимулиране на растежа и заетостта.

Юнкер даде да се разбере, че смята да промени това. "Или ще успеем да приближим гражданите до Европа, или ще се провалим", каза той пред депутатите.

По думите му таваните на публичния дълг от съответно 3 и 60 на сто от БВП и свързаните с тях правила и санкции няма да се променят, но ще се прилагат по-гъвкаво в рамките на възможностите, дадени от договорите на ЕС. 

"Трябва да имаме бюджетна дисциплина, трябва да имаме гъвкавост, трябва да имаме структурни реформи", каза Юнкер.

(Очаквайте подробности)

 

Ключови думи

Коментари

Развеселен

един истински европейски десен политик! Въпрос! Защо нашите десни от ДСБ, СДС, ДБГ, НДСВ, ГЕРБ не се поучиха от него, а се увлякоха по непрактичната философия на Айн Ранд, харесвана си най-вече от спонсорите на дивата Републиканска партия в САЩ? Защо не заехме мъдростта на християндемокрацията в Германия? Когато си отговорите на тези въпроси ще разберете защо РБ се радва на 8%, а ГЕРБ не може посмъртно да мине 32!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.