Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Броят на починалите от КОВИД-19 във Франция се увеличи със 112 за последното денонощие, достигайки 674, съобщи главният санитарен инспектор на страната Жером Саломон, цитиран от Ройтерс.
Броят на заразените с коронавируса е нараснал със 1559, достигайки общо 16 018. От тях в момента в болница се намират 7240 души, като 1746 са в тежко състояние. Саломон отбеляза, че 35 на сто от заразените са хора на възраст под 65 г. От болниците вече са изписани 2200 души, които се смятат за излекувани.


Соломон добави, че информацията за броя на заразените може би не отразява реалната картина и в действителност този показател може да бъде и по-висок. Властите се опират на два типа тестове, както и на данни за постъпилите в болниците със съответните симптоми. Вчера министърът на здравеопазването Оливие Веран каза на брифинг, че реалният брой на инфектираните може да варира от 30 000 до 90 000 в цялата страна.


Днес френският парламент одобри законопроект, който позволява на правителството да обяви "извънредно медицинско положение" с цел по-успешна борба с пандемията от коронавируса. Според него правителството ще може с укази временно да ограничава някои свободи, включително свободата на движение, на събирания, на търговията и на бизнеса. Законът създава правна основа за продължаване на въведените вече извънредни мерки и демократичното функциониране на страната, отбелязва Асошиейтед прес.
Извънредното положение ще бъде обявено след заседание на правителството.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.