Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Регионалното правителство на Мадрид обяви днес плановете си да създаде полева болница с 5500 легла на терена на конгресен център, докато броят на заразените през последното денонощие нарасна с 16% и надхвърли 20 000, а починалите до момента са над 1000, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Според шефа на центъра за спешна медицинска помощ Фернандо Симон, повечето от случаите в страната - над 7000, са в Мадрид, а втора е автономната област Каталуния с над 3000.

Временната спешна клиника ще бъде създадена на земя, принадлежаща на конгресния център "Ифема" в покрайнините на града, и ще бъде оборудвана за пациенти, нуждаещи се от интензивни грижи.

В момента в Испания тече 15-дневна карантина със силно ограничаване на движението и контактите с цел да бъде забавено разрастването на епидемията. Властите изразиха надежда, че пикът на инфекциите скоро ще бъде прехвърлен и темпът на разпространение на вируса ще се забави. 

Коментари

Цивилизованите държави се оказаха 2-3.

В Япония и Южна Корея, където няма блокади и полеви болници, въпреки че са в пъти по-близо до Ухан от Испания или Италия, държавите взеха навременни и правилни мерки - мащабни тестове, проследяване на източниците на зараза, карантина и лечение при подходящи, човешки условия. В резултат, заразата е овлядяна, жертвите - минимални и няма необходимост от безумния като това. В "развития" запад, с управление, заселено от безумни калинки - военно положение. Изхвърлете генералите.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.