Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Постоянните представители на страните членки одобриха днес позицията на Съвета на ЕС по две законодателни предложения, които ще освободят фондове за справяне с последиците от коронавируса.

37 милиарда евро ще дойдат от кохезионните фондове по линия на Инвестиционната инициатива за отговор на коронавируса (ИИОК). Близо 8 милиарда евро целево финансиране ще бъде отпуснато от неусвоените средства за 2019 г. по програми на Европейския фонд за регионално развитие (ЕФРР), Европейския социален фонд (ЕСФ), Кохезионния фонд и Европейския фонд за морско дело и рибарство (ЕФМДР). Мярката ще позволи и достъп до 29 милиарда евро от структурните фондове в целия Европейски къюз през 2020 г. сумите са на разположение от 1 февруари.

Новите мерки ще помогнат на малките и средните предприятия (МСП) да се справят с недостига на ликвидни средства в резултат на пандемията.

Второто законодателно предложение, което посланиците подкрепиха, е Фонд „Солидарност“ да покрива и спешните случаи в областта на общественото здраве. Първоначално той бе създаден, за да помогне на страните членки и на преговарящите за членство да се справят с последиците от природни бедствия. След днешното решение той ще може да решава непосредствените нужди на хората, свързани с пандемията от коронавирус.

Предстои Европарламентът да приеме позиция по новите мерки. След това Съветът на ЕС трябва да ги одобри с писмена процедура.

Коментари

Грабеж по време на чума.

Това ни обещава ЕНП, след като се оака със закъснели и неадекватни мерки за спирането на заразата.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.