Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Байдън бе определен за победител на първичните избори в щата Вашингтон, с което той спечели 5 от общо 6 от щатите на изборите на 10 март, предаде Асошиейтед прес.

Преднината на бившия вицепрезидент е минимална, но тя говори с огромни мащаби за доминацията му сред левия електорат - досега Бърни разчиташе на западните щати, като през 2016 г. той си осигури две трети от делегатите във Вашингтон.

От всичките 89 заклети делегати само 31 са разпределят на базата на резултата в целия щат. Останалите 58 се разпределят въз основа на резултатите в 10-те района в щата и тези резултати може да не бъдат калкулирани до 27 март.   

На 10 март Байдън спечели Мизури, Мисисипи, Мичиган и Айдахо, докато Сандърс само Северна Дакота.

По програма на 17 март трябваше да се гласува в 4 щата - Флорида, Илинойс, Аризона и Охайо. Часове преди началото на първичните избори властите в американския щат Охайо обаче наредиха изборните бюра да останат затворени заради коронавируса. 

Губернаторът на щата Майкъл Деуайн взе това решение, пренебрегвайки съдийско становище изборите да се състоят.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.