Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

При новото положение на нещата в съдилищата Десислава Иванчева, Биляна Петрова, Петко Дюлгеров и защитниците им няма да имат скоро финални пледоарии и евентуално присъди на втора инстанция. Това трябваше да стане в петък в Апелативния специализиран наказателен съд (АСНС), а делото се чака с огромен интерес.

Тримата получиха тежки наказания - съответно 20, 15 и 12 години затвор от Специализирания съд заради случая с парите на предприемача Александър Ваклин, дадени - според него и прокуратурата - като подкуп.

Днес пред Клуб Z от АСНС повториха вече известното след снощното заседание на Съдийската колегия - че всички заседания са спрени до 13 април с изключение на "изключенията", изрично посочени снощи от ВСС (неотложните, като например мерки за неотклонение, б.р.).

Така финалните пледоарии няма причини да се случат в петък.

На втора инстанция делото се падна при председателя на АСНС Георги Ушев, а подсъдимите многократно искаха отводи, защото смятат, че той е предубеден, бидейки предложен за наказание от Лозан Панов след грандиозен скандал именно по техния случай. Същото твърдяха и за други от тричленния апелативен състав.

След мъчителното последно заседание на 5 февруари Ушев до последно опитваше да отведе делото до пледоарии и евентуално до присъда - дори предупреди страните да си отложат ангажиментите за нощта. Куп събития в залата тогава попречиха това да се случи - подсъдимите се скараха с адвокатите си, а накрая на Петрова дори й стана лошо.

Сега идва новото отлагане заради коронавируса.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.