Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

С безплатно представление ще бъде отбелязан рожденият ден на Крикор Азарян. На 15 март тази година се навършват 86 години от рождението на големия режисьор и Младежкият театър кани публиката на прожекция онлайн. Ще бъде показана телевизионна адаптация на един от майсторските му спектакли – „Три сестри“. Излъчването ще бъде в страницата на театъра във Фейсбук. 

„Крикор Азарян бе един от най-колоритните творци на театралната сцена, любим професор на поколения в НАТФИЗ – пишат колегите и приятелите му от Младежкия театър. – На 14 декември 2009-а Коко – както го наричаха малки и големи, изгуби битката с болестта. Ала като малцина други, той има куража да се сражава докрай – буквално до последнияси дъх Коко Азарян бе на сцената, за да завърши брилянтната си трилогия по Чехов – „Чайка“, „Три сестри“ и „Вишнева градина“ в три големи столични театъра.“

„Три сестри“ е от последните работи на Азарян, премиерата на спектакъла бе през 2008 г.

„Наистина посягам късно към този текст и една от причините е, че неговото съвършенство безкрайно задължава и ме респектира безкрайно – казва приживе режисьорът. – Другото е, че тук, в Младежкия театър, има трупа. Много важно е да можеш да работиш с актьори, които оптимално да пресъздадат точно този живот. И третото е творческата атмосфера, духът на съзидателност в този театър.“

Станка Калчева (Олга), Койна Русева (Маша) и Яна Титова (Ирина) са сестрите на Андрей Прозоров (Цветан Даскалов). В другите роли са Силвия Лулчева, Малин Кръстев, Владимир Люцканов, Николай Урумов, Вежен Велчовски, Цветан Алексиев.

Художник на спектакъла е Марина Райчинова, музиката е на Румен Цонев. Режисьор на адаптацията е Дамян Петров.

„Вярваме, че в преломни дни като тези, които живеем, изкуството е упование – се казва в обръщение на Младежкия театър към неговите зрители. – Подготвили сме и други излъчвания, в които паметта за театъра е жива. Следете страницата ни във Фейсбук…“

Линкът към видеото ще бъде активен на 15 март в 14 ч. и ще бъде достъпен 48 часа.

Но за да се почувстват като в театър, зрителите могат да си го пуснат точно в 19 ч., когато обичайно започват спектаклите в София.

Площад Славейков

Коментари

Йовко Манолов's picture
Йовко Манолов
jovko.manolov71

Вечна памет

на големия ни режисьор!Освен такъв,той бе и човек с висок морал и винаги активна гражданска позиция!Светла да бъде паметта му!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.