Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Съоснователят на "Майкрософт" Бил Гейтс обяви снощи, че излиза от управителния съвет на корпорацията, за да се съсредоточи върху благотворителността, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс, съобщава БТА.

Гейтс беше главен изпълнителен директор на технологичната компания до 2000 г., след което постепенно започна да свива ролята си в "Майкрософт", която основа през 1975 г. заедно с Пол Алън. До 2014 г. той оглавяваше управителния съвет на корпорацията.

Гейтс каза, че напуска не само управителния съвет на "Майкрософт", но се отказва и от членството си в борда на "Бъркшър Хатауей" - конгломерата, ръководен от милиардера Уорън Бъфет.

Гейтс каза, че планира да отделя повече време на фондацията "Бил и Мелинда Гейтс", но ще продължи да съветва главния изпълнителен директор на "Майкрософт" Сатия Надела и други ръководители на компанията.

"Беше огромна чест и привилегия да работя и да се уча от Бил Гейтс през годините", заяви Надела.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.