Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Шуменски полицаи са извели от частен дом в с. Боян 4 кучета със следи от наранявания, а после са открили още едно, съобщават от МВР.

Срещу 26-годишния им собственик тече дело по член 325А от НК, който гласи:

"Който организира или участва в провеждането на боеве с животни, отглежда, тренира или предоставя животни за боеве, се наказва с лишаване от свобода до пет години и с глоба от хиляда до десет хиляди лева."

Разследването по случая започнало след сигнал, че в частен имот в селото се провеждат боеве с кучета. Адресът бил наблюдаван известно време от униформените, в резултат на което вчера сутринта са предприети процесуално-следствени действия под наблюдението на прокуратурата, допълват от шуменската полиция.

В пристройки към  жилището на 26-годишния местен жител униформените открили четири кучета – три от породата питбул и един американски булдог.  Животните били с белези от наранявания. Според първоначалните данни те са били отглеждани, тренирани и използвани за участие на организирани боеве с животни. В хода на проверката последвал оглед и в сградата на бивше училище на село Габрица. Там е намерено още едно куче - порода питбул.

Всички животни са иззети и са настанени в кучешкия приют в Шумен.

26-годишният мъж е задържан за срок до 24 часа.

Ключови думи

Коментари

Поне тия милиционери са свършили нещо

полезно днес, дано кучетата се очовечат и си намерят нови, добри стопани.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.