Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Петролът поскъпна с над 2 на сто днес, но петролният пазар е на път да отчете най-лошата седмица от финансовата криза през 2008 година.

Инвеститорите отчитат силно намалялото търсене на фона на пандемията от коронавирус и увеличаването на добива на водещи производители, информира Ройтерс, цитирана от БТА.

Сортът "Брент" поскъпна със 70 цента, или 2,1 на сто до 33,92 долара за барел, след като вчера загуби над 7 на сто. Очаква се за седмицата този сорт, който е референтен за европейския пазар, да отчете загуба от 25 на сто. Това ще бъде най-силният седмичен спад от декември 2008 година, когато котировките се сринаха с близо 26 на сто.

Американският лек суров петрол повиши цената си с 80 цента, или 2,5 на сто до 32,30 долара за барел след загубата от над 1 долар вчера. Котировките могат да отчетат понижение от 22 на сто за седмицата, което също е най-лошото представяне от разгара на финансовата криза.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.