Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Иран е поискал от Международния валутен фонд (МВФ) спешно финансиране, което да му помогне в борбата с коронавирусната епидемия, засегнала тежко ислямската република. Това съобщи днес в туитър иранският министър на външните работи Мохамад Джавад Зариф, цитиран от Ройтерс, пише БТА.

По думите му управляващият директор на МВФ Кристалина Георгиева "е заявила, че страните, засегнати от COVID-19, ще бъдат подпомогнати чрез Инструмента за бързо финансиране (ИБФ)".

"Нашата централна банка поиска незабавен достъп до този механизъм", добави Зариф.

Иранският централен банкер Абдолнасер Хемати написа на страницата си в инстаграм следното: 

"В писмо до директора на МВФ съм поискал 5 милиарда щатски долара от спешния фонд ИБФ, за да бъде подпомогната битката ни срещу коронавируса."

Иран е една от най-тежко засегнатите от заразата страни. Общо броят на потвърдените официално лица достигна до над 10 000, жертвите са 429 към този момент, като 75 от тях са регистрирани само за денонощие. 

Впечатление прави, че в страната изключелно висок е броят на заразените официални лица. Към момента потвърдени с болестта са четирима министри и петима депутати. Смята се, че сред заразените е и дори внукът на върховния аятолах - Фарид Адел.

Днес се появи и информация, че говорителят на "Хизбула" - подкрепяната от Техеран и обявена терористична групировка - Хасан Насрала, епоставен под карантира в една от шабквартирите на организацията. Информацията не е потвърдена официално. 

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.