Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Председателката на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен отмени насроченото си за днес посещение в Гърция.

Причина е коронавирусът, съобщи самата тя в туитър.

Фон дер Лайен решила да отложи пътуването си след разговор с гръцкия премиер Кириакос Мицотакис. Вместо това тя ще фокусира вниманието си върху действията срещу коронавируса, за които се разбра във вторник вечерта по време на видеоконферентна връзка с лидерите на страните членки на ЕС.

Визитата в Гърция бе във връзка с мигрантската криза, възникнала на границата с Турция. Тя бе предизвикана от обявеното от Анкара намерение да не спира повече мигрантите, тръгнали към Европа. Фон дер Лайен щеше да дискутира ситуацията с децата без придлужители, пристигнали на гръцките острови.

Късно вчера председателката на ЕК отправи видеопослание до Италия, при това на италиански език.

„Всички сме италианци“, заявява тя в него.

И обещава също така ЕС да изпрати на Апенините милиарди евро в помощ на малките и средните предприятия, здравния секор и хората.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.