Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Украйна вече постигна свобода и е готова да я брани и всеки, който посегне на нея трябва да знае, че рискува много, заяви Збигнев Бжежински, бивш съветник по националната сигурност на САЩ при президента Картър и един от най-големите политолози в света.

"Украйна обаче трябва да докаже, че иска да е част от европейското семейство. Ако Киев успее, то на Русия не ни остава нищо друго освен да се примири с реалностите и на свой ред да кандидатства за Евросъюза. Ако Москва не направи това ще се превърне в разорен сателит на Китай", е тежката присъда на Бжежински пред една от украинските телевизии. "Не мисля, че това е добра перспектива за Русия", допълва той.

Според политолога Кремъл може да се опита да стане имперска сила, но ще се провали.

За Русия дори да подчини само Украйна вече ще е успех от гледна точка на имперското мислене, но това никак не е лесно, обяснява експертът. Според него Западът достатъчно ясно е дал да се разбере, че Украйна не му е безразлична. В същото време обаче той предупреждава, че украинците не трябва да очакват, че европейците ще се бият за тях. Най-важното е Украйна да разбере, че сама трябва да отстоява свободата си и с подкрепата на Запада ситуцията ще се подобри, изтъква Бжежински. В този смисъл особено важно е, че Киев има зад гърба си Вашингтон и освен това, че промяната е дело на младите, които не са родени в СССР, а в Украйна, посочва той.

Бившият президентски съветник смята, че Западът трябва да се убеди, че Украйна ще скъса с корупцията, ще спазва принципите на демокрацията и ще постигне икономически ръст. 

"Аз съм оптимист и ще говоря честно пред украинските приятели. Трябва да изкорените корупцията, която е деморализирала не само икономиката, но и целият ви живот. И даже въоръжените сили. Днес трябва да се примирите, че през следващите години ще търпите много лишения в името да станете член на ЕС. Но съм сигурен, че ще бъдете силен член на тази общност", подчертава Бжежински.

 

Ключови думи

Коментари

Развеселен

добър анализ!

Неразбиращ

Уважение пред старостта, но господинът от снимката е на 86 години вече. Та точно той ли е най-големият разбирач, нали не помни какво е закусвал днес! Няма ли по-млади?

Дъртия пергиш не спира да плямпа глупости. Двамата с Хайнц Кисингер вече отдавна трябваше да са се пенсионирали.

Така е

Време е Русия отново да застане в поза партер

Бжежински и империята, епизод 2014

"Според него Западът достатъчно ясно е дал да се разбере, че Украйна не му е безразлична." Така е. Особено сега когато трябва да плати няколко милиарда украински газови сметки. А по нататък и други сметки. БГ няма да може да помогне на братска Украйна с пари, но всички останали МНОГО се натискат.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.