Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

С увеличаването на смъртните случаи вследствие разпространението на новия коронавирус в целия свят, глобалното безпокойство нарасна и стана причина много хора да се втурнат да купуват маски за лице и за масово затваряне на училища, съобщи Ройтерс. Смъртните случаи вследствие на епидемията от Ковид-19 обаче са малко в сравнение със свързаните със сърдечносъдови болести, рак, пътни инциденти, самоубийства и убийства.

Топ убийците са сърдечносъдовите болести и увреждния, включително хипертензия и инсулти. Те са виновни за 17,8 милиона смъртни случая през 2017 г., около една трета от общо 56 милиона смъртни случая през същата година. Раковите болести са отнели живота на 9,6 милиона души през въпросната година, а респираторните болести - на 6,5 милиона. Деменцията, заболяванията на храносмилателната система и диабетът също са били свързани с голяма смъртност. Въпреки постигнатия напредък, ХИВ/СПИН е отнел живота на 942 000 души през 2017 г., а маларията - на 620 000.

Епидемиите от сезонен грип убиват между 290 000 и 650 000 души годишно, сочат данни на Световната здравна организация (СЗО).

Смятано за рисков фактор, високото кръвно налягане е свързано с 10,4 милиона смъртни случая през същата година, а тютюнопушенето - със 7,1 милиона смъртни случая, следвано от високото ниво на кръвната захар - 6,53 милиона, замърсяването на въздуха - 4,9 милиона и залъстяването - 4,7 милиона.

Пътните инциденти са се оказали фатални за 1,24 милиона души през 2017 г., т.е. за 3400 души дневно. Ежегодно се самоубиват почти 800 000 души, т.е. 1 човек на всеки 40 секунди, отбелязва СЗО. На всеки един самоубил се човек се падат над други 20, които са направили опит за самоубийство. 

БТА

Коментари

Поредната неграмотна тъпотия,

пусната да успокоява популацията. Пиенето наведнъж на два литра метилово менте също е по-смъртоносна от новия сарс. Само дето тя е познат проблем, който се случва рядко и няма потенциал да напълни болниците и да разболее медицинския персонал изведнъж. Нито да създаде паника и да засере пейзажа както нова епидемия, за която няма достатъчно информация и която е достатъчно опасна. Безотговорно е да се публикуват глупости без връзка с реалния проблем по държавна поръчка за успокоение на давещите се.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.