ЦСКА-София пречупи "Берое" с 2:0 в мач от 24-и кръг на efbet Лига, игран пред едва няколкостотин зрители на стадион “Българска армия”.

И двата гола отбеляза ирландецът Греъм Кери. Те бяха най-доброто не само в този мач, а и за последните двубои на "червените" още от есента.

Преди почивката домакините застрашиха вратата на Душан Перниш чрез Кери и Кристиян Малинов. Гостите отбелязаха гол, който не беше зачетен заради засада - справедливо.

След почивката контрите на "зелено-белите" носеха все по-голяма опасност за "червените". Мезаг изтърва най-добрата ситуация в двубоя до момента.

Малко след това ЦСКА-София получи свободен удар на около 22-23 метра от вратата и Кери откри с прекрасен удар в горния десен ъгъл. 

В 72-ата ирландецът удвои с прехвърлящ изстрел от границата на пеналта. В 80-ата съдията Ивайло Стоянов не зачете още един гол за "Берое", всъщност автогол, заради нарушение срещу Иван Турицов.

По-рано в събота "Витоша" (Бистрица) направи изненадващо 1:1 като гост на "Локомотив" (Пловдив). При същия резултат завършиха "Етър" и "Арда".

 ЦСКА-София и Локо имат по 46 точки, а "Левски" - една по-малко и утре гостува на "Ботев" (Враца).