Военният министър и вицепремиер Красимир Каракачанов ще бъде изслушан в парламента утре за продажбата на военни имоти. Инициативата е от бившите партньори на "патриотите" - "Атака", които обаче бяха подкрепени и от всички други парламентарни групи днес.

Още миналото лято, веднага след изключването на "Атака" от "Обединените патриоти", лидерът на партията Волен Сидеров обяви в социалните мрежи, че Каракачанов взема комисионни за продажбата на военни имоти по Черноморието.

"Чувал съм, че такива сделки по принцип били съпровождани с комисионни, но не мога да го докажа", заяви тогава Сидеров.

Сега от "Атака" искат доклад за това какво е продадено досега, какво е в продажба и по какъв начин се продават имотите. От "Атака" искат и мораториум за сделки с държавни имоти, докато не бъде създаден единен орган, който да изземе тази функция от отделните министерства.

Още през април миналата година пък Каракачанов разпореди проверка на целия сграден фонд на военното министерство. Поводът тогава бе случаят в Хасково, където ограда на бившето военно поделение падна и затрупа човек.

През август военното министерство бе задвижило процедури по продажба на имоти на три полуострова в Южното Черноморие, част от общо 100 имота с отпаднало предназначение. След реакцията на "Атака" обаче Каракачанов отмени процедурата за търг на един от най-апетитните от тях - 20 декара военен имот на плажа до Созопол.