"Точно преди един месец Бойко Борисов каза- до 30 дни водопроводът от Мало Бучино до Перник ще бъде готов. Дори се обзаложи с кмета Станислав Владимиров. Днес този месец изтече. Водопровод няма!"

Това е заявила днес лидерът на БСП Корнелия Нинова пред партийния актив на партия в Перник. Тя е там заради отчетно- изборната конференция на БСП - Перник, съобщават от пресцентъра на левицата. 

Тя припомня и обещанието на премиера да създаде огромен държавен холдинг, който да обедини всички ВиК дружества. За целта трябваше да се отделят един милиард лева. 

"Холдинг няма. И един милиард няма"

Нинова коментира и изнесената от ресорния министър Емил Димотров информация, че 40% от ВиК дружествата работят без никакви разрешителни. 

"Прибавете към това и че близо 400 язовира са в предаварийни състояние а на 100 не е ясен собственикът и оценката за 10 годишното управление на ГЕРБ във водния сектор е ясна- провал заради некомпетентност , кражби и никакъв контрол"

Според нея никой от ГЕРБ не понесъл адекватна отговорност, за сметка на коалиционния партньор - Обединени патриоти. Тя визира двата ареста, които прокуратурата направи на членове на войводите, които работят в държавните дружества в сектора. 

"Но щом предпочитат да крепят това правителство, това си е тяхна работа. Нашата задача е алтернативата на този модел на управление- конкретни идеи за гарантиране на чиста вода, въздух и земя, честни професионалисти, а не корумпирани калинки в управлението и строг контрол", заключила Корнелия Нинова.