Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Венецуела ще позволява на компании да набират капитал в чуждестранна валута - нова стъпка към либерализиране на изпитващата затруднение икономика, съобщи Ройтерс, цитирана от БТА.

Това става ясно от нови правила на държавния регулатор на ценните книжа, които още не са оповестени официално. Те ще позволят "публично предлагане на ценни книжа, издадени от частния сектор, в чуждестранна валута", се казва в документа, видян от Ройтерс.

Правителството неочаквано започна да либерализира обмена на валута и контрола върху цените в края на 2018 година. Това доведе до растеж на трансакциите в долари и евро, които бяха забранени в продължение на над 15 години.

Над 50 процента от стоките сега се продават в твърда валута в големите градове на Венецуела, показват данни на местна консултантска компания.

Венецуелците са загубили доверие в боливара заради хиперинфлацията и рецесията, отбелязва Ройтерс.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.