Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Китай обяви жълт код  заради изключително гъстия смог в някои региони на страната, предаде ТАСС. Властите препоръчват на населението да остане по домовете си, излизането навън да става само в краен случай и с маска на лицето. Влошаването на качеството на въздуха представлява заплаха за здравето, съобщават от китайската метеорологична служба. 

В Пекин в края на 2013 година беше приет "План за реагиране при извънредни ситуации със сериозно замърсяване на въздуха", който регулира действието на градските услуги и бизнеса в съответствие с четири нива на тревога - код "синьо", "жълто", "оранжево" и "червено". Всяка от степените съответства на определено ниво на замърсяване на околната среда.

Заради изключително мръсния въздух в големите китайски градове дори през деня изглежда тъмно.

При значително влошаване на качеството на взъдуха, в Пекин и други големи градове на страната въвеждат ограничителни мерки за работата на фабрики и използването на автомобили.  Експерти обаче смятат, че държавните мерки за подобряване на ситуацията за момента не са ефективни. Контролът върху големите предприятия не е достатъчно строг и не дава достатъчно добри резултати, пише вестник China Daily.

Ключови думи

Коментари

Комунизъм в действие.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.