Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Европейската централна банка (ЕЦБ) започва от днес обществена консултация, за да се вслуша в очакванията и безпокойствата на обществото за начина, по който трябва да се води паричната политика в еврозоната, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

ЕЦБ и 19-те национални централни банки от страните, въвели еврото, призовават гражданите и организациите от еврозоната да споделят своите идеи и коментари за бъдещето на паричната политика в рамките на Договора за функционирането на Европейския съюз, се казва в комюнике на банката.

"Искаме да чуем мненията, очакванията и безпокойствата на обществото", изтъква президентката на ЕЦБ Кристин Лагард в комюникето.

По-специално институцията ще помести в интернет справка за преразглеждането на стратегията и онлайн формуляр, който гражданите могат да ползват за споделяне на предложенията и коментарите си на езиците на еврозоната.

ЕЦБ започна през януари под егидата на Лагард стратегическа оценка с цел да се преразгледа целта й за инфлацията "близо, но малко под прага от 2 процента", определяна като прекалено строга.
Освен това трябва да се интегрира борбата с климатичните промени в паричната политика - перспектива, която не се харесва на ортодоксално настроените централни банкери.

Предвидени са поредица срещи с организации и с гражданското общество. Първата е в Брюксел на 26 март под председателството на Кристин Лагард.

На нея ще бъдат поканени организации на местните власти и на потребителите, както и социалните партньори, които да споделят вижданията си за политиките на ЕЦБ.

Освен това ЕЦБ ще организира срещи с евродепутати, университетски преподаватели и представители на финансовия сектор.

Припомняме, че само за година от висшите постове в ЕЦБ се отказа няколко от директорите в банката, заради несъгласие със "стимулиращите мерки" на организацията.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.