"Лудогорец" излиза срещу "Интер" (Милано) в първи 1/16-финал на Лига Европа - от 19:55 часа на стадиона си в Разград. Реваншът е идната седмица на "Сан Сиро".

"Интер" е поредният гранд, който идва за мач с "орлите". Само две от големите имена на отбора останаха в Италия за визитата в България - вратарят Самир Ханданович и халфът Марчело Брозович. Останалите са на разположение на треньора Антонио Конте.

Този сезон "нерадзурите" водят равностойна битка с "Ювентус" и "Лацио" за титлата на Италия. Те се озоваха в Лига Европа от групите на Шампионската лига, където останаха трети в своето каре.

Любопитно е, че преди две години "Лудогорец" излезе срещу "Милан" на същата фаза и отпадна. Тази вечер новият треньор на нашия шампион Павел Върба ще дебютира с "орлите" в Лига Европа. Той има солиден опит в евротурнирите, най-вече с "Виктория" (Пилзен) в Шампионската лига.

Очаква се, че Върба ще може да разчита на всичките си най-добри играчи. Неколцина футболисти са с леки травми, но почти сигурно ще бъдат възстановени.

Други по-интересни двойки в първата елиминационна фаза на Лига Европа:

"Уулвърхемптън" - "Еспаньол"

"Хетафе" - "Аякс"

"Байер" (Леверкузен) - "Порто"

"Брюж" - "Манчестър Юнайтед"

"Айнтрахт" - "Залцбург"

"Глазгоу Рейнджърс" - "Брага"