Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Шествие, което трябваше да поднесе цветя до паметника на Васил Левски, се превърна в партийно мероприятие на БСП с участието на Румен Радев.

Организатор на събитието "Пътят на безсмъртието" беше Общобългарският комитет "Васил Левски".

300-400 души се събраха пред сградата на президентската институция в 16,30 ч. Според предварително обявената от организаторите програма след това те се отправиха към паметника на Апостола в столицата, където в 18 ч държавният глава поднесе цветя и произнесе реч. Около 17 ч Радев излезе от сградата на институцията заедно с вицепрезидентката Илияна Йотова, като бяха посрещнати с бурни аплодисменти. И обгърнати от множеството хора, които искаха да се здрависат и снимат с тях. 

Само след няколко минути последва хореография със знамена - десетки хора вдигнаха трибагреници над главите си, предварително раздадени от организаторите. И ги развяха като един.

Някои от тях викаха: "Румен Радев, Румен Радев"!

По-рано от един автомобил бяха раздадени табели с надписи "Кюстендил", "Пазарджик", "Левски", "Голям чардак" и др., както и плакати с лика на Левски.

"Вятър ечи, Балкан стене" и стихове на Вазов подгряха патриотичните трепети на множеството. 

Движението на автомобили по жълтите павета беше спряно.

Шествието спря за малко пред Руската църква, откъдето излезе свещеник и даде благословията си.

Малко преди появата на Радев към събралите се хора се присъедини лидерката на БСП Корнелия Нинова. Сред участниците в шествието се оказаха и соцдепутати, и видни представители на соцактива, бивши министри, както и лица от близкото минало - Красимир Премянов, Александър Томов и др.

В множеството бяха още Ангел Славчев, познат от протестите през 2013 г., ген. Златан Стойчев, както и ген. Димитър Шивиков. Както и сегашният евродепутат и бивш началник на кабинета на Радев Иво Христов.

След речта на президента на паметника на Апостола започна традиционното поднасяне на венци и цветя.  Част от събралите се пред мемориала приветстваха с одобрителни възгласи обявяването на името на Радев сред официалните лица. А при обявяването на имената на кметицата Йорданка Фандъкова, на главния прокурор Иван Гешев, последваха освирквания. 

Коментари

hallucination tasd's picture
hallucination tasd
MHallucinatioN

tcc

Същинска селения, дори не си струва коментара
Ivan Samichkov's picture
Ivan Samichkov
Samichkov

Черешката на тортата бе

единствения свещеник, пробвал се при Атака, низвергнат поп от гр.Стамболийски, известен със серия сканадали от предишните години.

Президет- звезда на БСП

Президет- звезда на БСП!Звезда на антиправителствена проява по случай годишнината от обесването на Васил Левски. Той и партията му -Майка направиха този ден символ на (не) Партийна президенска институция! Браво, г-н Радев! Докато плювате другите, сам показвате какво значи независимата Ви зависимост!

попа от Руската църква...

ми преля чашата! Докато в българската църква се отслужва панихида за Левски.... тези антибългари се кланят на руската църква!!!
 's picture

mirela

Гнус!

Паплач ченгесаро-комунарска
Gotse Delchev's picture
Gotse Delchev
Gotse Delchev

Е, няма как да ядеш руски борш и де не обичаш

ПОЛИТИЧЕСКИЯ УБИЕЦ НА ЛЕВСКИ - ГЕН. ИГНАТИЕВ!
Gotse Delchev's picture
Gotse Delchev
Gotse Delchev

Улица Игнатиев, град Аксаково -

това може да се случи само в Бойкова, Радева и Копейкина България!
Емил Коцев's picture
Емил Коцев
Емил Коцев

Позорно е за народът ни, че

Позорно е за народът ни, че позволява и чрез Левски да бъде разделян. Не е изненада, че комунистите и днес го правят. Техният ген е да делят хората на наши, партийни другари и останалите - техни врагове и врагове на народа. Но ГЕРБ - в по-голямата си част бивши членове на БКП, също отдавна раздели хората в България на наши и врагове, а вождът им отдавна преследва безкомпромисно всички, които не му се кланят. Този позор е още по-голям, защото се крие за лицемерното твърдение, че са демократи. Навремето комунистите поне бяха по-честни и не употребяваха за себе си подобно абсурдно определение. Обясняваха всичко с класовата борба и демократическия централизъм!

Срамота е.

Срамота е.
Gotse Delchev's picture
Gotse Delchev
Gotse Delchev

Политическият убиец и жертвата?!

Българи юнаци, българи простаци, с нито едно от тези имена няма да ви нарека, защото вие, българи, не сте живи човешки същества, вие сте вкаменелости без сърце и без душа. Правите на 19 февруари преклонение пред паметника на Левски физически, но никой не знае на кого се прекланяте – на нашия Апостол, или на неговия политически убиец генерал Игнатиев. Доказано е, че Левски е странял от руския царизъм като дявол от тамян заради задължителното поробване на България от руснаците след нейното освобождение от турско. Така и стана. Ето, сега РУСИЯ ни пречи да влезем в зоната, за да продължаваме да сме най-бедната държава в ЕС. Левски не обичал нито един поробител, но най-силно руския царизъм, защото Русия си заплюва Балканите и световния Цариград и ръмжи, когато някоя западна сила прояви интерес към тези теритирии, които тя след женитбата на Великия руски княз Иван Трети Василевич с византийската принцеса Зоя /София/през 1472 г, счита, че й принадлежат като наследство от Византия. До кога, български вкаменелости, ще измъчвате Левски в гроба? Докато не изтриете името и паметниците на Игнатиев от българското землище, а съшо такап и на Аксаков, за нашия Левски няма да има покой! САМИ, БЪЛГАРСКИ ВКАМЕНЕЛОСТИ, си отговорете на въпроса: Радев, Борисов и подобни на кого се прекланят – на политическия убиец Игнатиев, или на жертвата Левски?

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.