Вина за катастрофата с колата на съдебната власт, в която са пътували арестантите Ветко и Маринела Арабаджиеви, има водачът на автомобила на Главна дирекция "Охрана". Това съобщи министърът на вътрешните работи Младен Маринов в парламента. 

По думите му това показват видеокамерите, които следят движението по бул. "Дондуков" и ул. "Раковски" в София. Министърът каза, че автомобилът на съдебната власт е преминал на червен светофар.

"Той реално удря таксиметровия автомобил. Пробите за алкохол и наркотици са отрицателни на двамата водачи. Взето е административно отношение. Няма пострадали лица от пътнотранспортното произшествие", каза Маринов, цитиран от "Фокус".

Снощи беше съобщено, че Ветко Арабаджиев с контузия на ръката, а съпругата му е вдигнала високо кръвно. Катастрофата е станала на кръстовището на булевардите "Дондуков" и "Раковски". Сигналът за инцидента е подаден малко след 19 ч.

Същевременно пред БНТ тази сутрин отношение по въпроса взе зам.министърът на правосъдието проф. Николай Проданов. Той каза, че вината ще се изяснява, но  отрече "конспиративните теории", като заяви, че версията, че катастрофата не е случайна не почива на никакви доказателства.