Изпълнителната комисия на ГЕРБ не приема оставката на Георги Мараджиев като областен координатор в Пловдив -област. Това съобщиха от партията в сряда.

Мараджиев подаде оставка вчера заради разследване на бТВ, свързано с имущественото му състояние. Според разследването той е придобил 5 апартамента в Слънчев бряг и за една година е декларирал 2,5 млн. лв. приходи. Това е станало по време на мандата му като кмет на Стамболийски. Парите са от продажба на близо 6 декара имоти на бившата фирма на кмета край Цалапица, продал ги е на сина си.

"Ръководството на ГЕРБ благодари на Георги Мараджиев за проявения висок морален стандарт с депозираната оставка при появата на най-малкото съмнение около репутацията му. ИК на ГЕРБ оценява високо работата на Георги Мараджиев като областен координатор, вследствие на която на последните местни избори в Пловдив област ГЕРБ спечели 6 нови общински кметове"

Това се казва още в съобщението от ГЕРБ.

Пред бТВ самият Мараджиев разказа, че се занимава с бизнес от 1990 г., когато отворил кафене и "имал смелостта" да го кръсти кафе-аперитив "Демокрация".

"30 години непрекъснат семеен труд. Фирмата ми не е изградена за ден-два. Не съм приватизатор, не съм купил чрез РМД някакво предприятие", коментира Мараджиев.

Кметът на Стамболийски обясни, че е посъветвал репортера на бТВ да си провери източниците. И поясни, че единият има условна присъда за злоупотреба с пари от еврофондове и други присъди и имал личен мотив да работи срещу него. Мараджиев назначил жена му за юрисконсулт в общината, но после я уволнил заради некадърност. Другият пък цял живот живеел с майка си и тя го издържала, но имал и кино в Стамболийски, което общината му отнела заради дългове.

"Това са фалшиви сигнали", обобщи кметът на Стамболийски.

За апартаментите в "Слънчев бряг" той уточни, че е поел кметския пост през 2015 г. с налични вече три апартамента в курорта, после купил още един през 2019 г., който тепърва ще декларира. Колко апартамента има синът му, не знаел.

"Не мога да отговарям за неговите действия Не зная колко апартамента има той, той има достатъчно средства", обясни Мараджиев.

За продадения терен с имоти на сина му за 2,5 млн. лв. кметът каза, че е продал не просто земя и сгради, а бизнес за милиони и ако не го е продал на сина си, щял да иска 5 млн. лв. 

Мараджиев е подал оставка като областен координатор на ГЕРБ в Пловдив, защото при някакви съмнения, който има морал, трябвало да постъпи по този начин.